Redwire Corporation, een toonaangevend bedrijf op het gebied van ruimte-infrastructuur voor de volgende generatie ruimte-economie, kondigde vandaag aan dat het een contract heeft verworven met OHB Italia S.p.A. (OHB Italië) voor het leveren van de boordcomputer voor de Comet Interceptor-missie van de European Space Agency (ESA), Implementatiefase (Fasen C/D/E1). ESA's Comet Interceptor zal het eerste ruimtevaartuig zijn dat voor een langere periode een bezoek brengt aan een dynamische nieuwe komeet of interstellair object.
Antwerp Space en Airbus Defense and Space hebben een contract getekend voor de ontwikkeling van het Communicatiesubsysteem voor de Atmospheric Remote-sensing Infrared Exoplanet Large-survey (Ariel)-missie van het Europees Ruimteagentschap. Ariel is de vierde missie van gemiddelde klasse in het Cosmic Vision-programma van het Europees Ruimteagentschap (ESA). Deze missie zal honderden transiterende exoplaneten observeren en hun chemische samenstelling en thermische structuur meten.
JACKSONVILLE, Fla.--(BUSINESS WIRE)--Redwire Corporation (NYSE: RDW), een leider op het gebied van ruimte-infrastructuur voor de ruimtevaarteconomie van de volgende generatie, heeft vandaag aangekondigd dat haar volledige dochteronderneming, Redwire Space NV, een contract van 14 miljoen euro heeft gekregen in het kader van een programma van en gefinancierd door het exploratieprogramma van de Europese Ruimtevaartorganisatie om de 3D-BioSystem Facility te ontwerpen, te ontwikkelen en te kwalificeren.
Het Europees Ruimteagentschap (ESA) heeft de end-to-end test met succes voltooid dankzij de Antwerp Space FOC TUR-P- Galileo-systeem tool. Voor het eerst werden tijdens de end-to-end tests van het Galileo-systeem signalen ontvangen van het FOC (Full Operational Capability) signaal van de Public Regulated Service (PRS), de veiligste en meest robuuste klasse van Galileo-diensten.
Bristol/Kruibeke, 19 Juni 2022 – Thales Alenia Space, een joint venture van Thales (67%) en Leonardo (33%), met QinetiQ hebben een studiecontract ondertekend met het Europees Ruimteagentschap om de weg vrij te maken voor kleine multimissiesatellieten in een Very Low Earth Orbit (VLEO) (Zeer Lage Baan om de Aarde).
Madrid (Spanje), 18 januari 2022. Het Proba-3 programma, dat onder leiding staat van SENER Aeroespacial, de hoofdcontractant van het project voor de European Space Agency (ESA), heeft een belangrijke mijlpaal bereikt bij de integratie van de twee satellieten die voor het eerst een uiterst precieze formatievlucht in de ruimte zullen demonstreren. In de toekomst zal de technologie van het formatievliegen van ruimtevaartuigen gebruikt worden om omvangrijke structuren (zoals telescopen) te vervangen door kleine onafhankelijke platforms. Deze kunnen gemakkelijker in de ruimte gelanceerd worden en dan gecombineerd worden tot grotere systemen die als één geheel werken, terwijl gelijkwaardige prestaties worden geleverd.
Aan boord van de Europese module van het Internationaal Ruimtestation (ISS) markeert 26 januari 2021 het einde van twee RUBI-experimenten in het Fluid Science Laboratory (FSL)-rack. In het FSL-rack kunnen experimenten worden uitgevoerd om de dynamica van vloeistoffen in de ruimte te bestuderen, en RUBI (Reference mUltiscale Boiling Investigation) breidt onze kennis over het fysisch kookproces uit. De B.USOC (Belgian User Support and Operation Centre)-operatoren waren verantwoordelijk voor dit complexe ESA-instrument.
De geavanceerde ARGO-modem ontworpen en ontwikkeld door Antwerp Space zal binnenkort operationeel zijn. “Mijn team en ik zijn erg blij om het resultaat te zien van een aantal jaren van gepassioneerd werk dat nu aan de buitenkant van het ruimtestation wordt gemonteerd zodat de Europese astronauten het kort daarna kunnen gebruiken”, zegt Bart Desoete, ARGO-projectmanager bij Antwerp Space.
Het software engineering bedrijf SPACEBEL eindigt het jaar 2020 in stijl. Al sinds 2018 is de Belgische KMO op verschillende niveaus betrokken bij de Altius (Atmospheric Limb Tracker for the Investigation of the Upcoming Stratosphere) missie die de stratosfeer zal bestuderen. Onlangs heeft het Europees Ruimteagentschap (ESA) officieel een nieuw contract getekend met SPACEBEL Vlaanderen voor de levering van het grondsegment dat zal instaan voor het databeheer afkomstig van de instrumenten aan boord van de satelliet. Die operationele grondinfrastructuur zal in Redu en in Ukkel worden opgezet en er de satellietgegevens verwerken voor ze naar de verschillende gebruikers worden doorgestuurd.
Het bedrijf QinetiQ, dat een belangrijke vestiging heeft in het Oost-Vlaamse Kruibeke, heeft met de Europese ruimtevaartorganisatie ESA een contract afgesloten voor de ontwikkeling en de bouw van een platform dat zal gebruikt worden voor het testen in de ruimte van zogeheten 'heat pipes'. Verwacht wordt dat dit platform in 2026 zal worden vastgemaakt aan het internationale ruimtestation ISS. Het contract heeft een waarde van 8,5 miljoen euro.