Foto: Thales Alenia Space

Redwire Corporation, een toonaangevend bedrijf op het gebied van ruimte-infrastructuur voor de volgende generatie ruimte-economie, kondigde vandaag aan dat het een contract heeft verworven met OHB Italia S.p.A. (OHB Italië) voor het leveren van de boordcomputer voor de Comet Interceptor-missie van de European Space Agency (ESA), Implementatiefase (Fasen C/D/E1). ESA's Comet Interceptor zal het eerste ruimtevaartuig zijn dat voor een langere periode een bezoek brengt aan een dynamische nieuwe komeet of interstellair object.

De Belgische dochteronderneming van Redwire, Redwire Space NV, zal de boordcomputer voor de Comet Interceptor missie ontwikkelen. Deze computer is het 'brein' van het ruimteschip en is ontworpen om andere componenten te controleren en te besturen, inclusief het doorsturen van kritieke gegevens naar operators op de grond. De boordcomputer maakt deel uit van de derde generatie Advanced Data and Power Management System van Redwire. “We zijn er trots op samen te werken met OHB Italië en ESA om de allereerste Comet Interceptormissie mogelijk te maken met cruciale technologie om ons begrip van het zonnestelsel te verdiepen," zegt Erik Masure, President van Redwire Space Europe. Het uitgebreide aanbod vanRedwire Space Europe in geavanceerde, in de praktijk bewezen satelliettechnologie blijft Europa's meest ambitieuze ruimtemissies mogelijk maken.”

“OHB Italië beschouwt Redwire als een potentiële en betrouwbare partner voor toekomstige missies en heeft er alle vertrouwen in dat de samenwerking met Redwire zowel voor de Comet Interceptormissie als voor toekomstige activiteiten vruchtbaar zal zijn," aldus een vertegenwoordiger van OHB Italië. Door zijn uitgebreide wereldwijde activiteiten is Redwire er trots op een verscheidenheid aan spannende ESA-activiteiten te ondersteunen, waaronder de Cheops-missie om exoplaneten te bestuderen; Proba-3, de eerste demonstratie van een satelliet in formatievliegen; Euclid, dat de grootste, meest nauwkeurige 3D-kaart van het heelal ooit zal maken; het internationale aanleg- en aanmeermechanisme voor de maangateway; de Altius-missie voor ozonobservatie; en de Hera-missie om het Didymos binaire asteroïdensysteem te bestuderen waarop de Double Asteroid Redirection Testmissie van NASA is gericht.

Over Redwire

Redwire Corporation (NYSE: RDW) is een wereldwijde leider in missiekritische ruimtevaartoplossingen en zeer betrouwbare componenten voor de volgende generatie ruimtevaarttechnologie, met waardevol intellectueel eigendom voor het opwekken van zonne-energie, 3D-printen en productie in de ruimte, luchtvaartelektronica, kritische componenten, sensoren, digitale engineering en biotechnologie in de ruimte. Het bedrijf combineert een decennialange vlieggeschiedenis met een flexibele en innovatieve cultuur. De "Heritage plus Innovation"-strategie van het bedrijf maakt het mogelijk om bewezen prestaties te combineren met nieuwe, innovatieve mogelijkheden om zijn klanten te voorzien van de bouwstenen voor het heden en de toekomst van de ruimte-infrastructuur. Ga voor meer informatie naar redwirespace.com.

Bron: Redwire

Kris Christiaens

Oprichter & beheerder van Belgium in Space.
Medebeheerder & hoofdredacteur van Spacepage.Ruimtevaart & sterrenkunde redacteur. Volg mij op Twitter: @KrisChristiaens