Foto: Aerospacelab

Aerospacelab, een snelgroeiende satellietfabrikant, heeft vandaag de overname afgerond van AMOS, een toonaangevend bedrijf dat bekend staat om zijn opto-mechanische systemen die veel worden gebruikt in de astronomie, ruimtevaart en andere industrieën. Dit is een belangrijke mijlpaal voor de twee lucht- en ruimtevaartbedrijven, die samen een nieuw tijdperk van geavanceerde ruimtetechnologieën betreden en nieuwe markten aanboren.

"Deze strategische overname is een cruciaal moment voor beide organisaties, aangezien we onze expertise, middelen en talenten combineren om de technologische vooruitgang in satellietproductie en -implementatie te versnellen", zegt Benoit Deper, CEO van Aerospacelab. "Samen willen we een cultuur van innovatie bevorderen die de ontwikkeling van baanbrekende ruimtevaarttechnologieën stimuleert en ervoor zorgt dat we in de voorhoede van de industrie blijven. Door gebruik te maken van het talent en de middelen van het AMOS-team in combinatie met Aerospacelab's uitgebreide productenportfolio, waaronder kant-en-klare satellieten, satellietplatforms, avionica en subsystemen, is het uiteindelijke doel om een pad te banen naar efficiënte en betaalbare toegang tot de ruimte."

"Dit nieuwe hoofdstuk van groei en innovatie bevestigt onze toewijding aan aanpassingsvermogen en het omarmen van verandering om te gedijen in het dynamische zakelijke landschap," voegde Damien Kaivers, CEO van AMOS, toe. "We brengen veertig jaar diepgaande expertise in een breed scala van kritische optische technologieën voor ruimtevaart- en grondtoepassingen. Samen gaan we op zoek naar duidelijke synergieën om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die voldoen aan de behoeften van onze klanten en om de bestaande activiteiten van AMOS, zoals professionele astronomie, institutionele ruimtevaart en testfaciliteiten, te blijven versterken."

Met een unieke benadering van verticale integratie zal deze overname het marktbereik en het productaanbod van Aerospacelab en AMOS versterken en toegang bieden tot een breder scala aan oplossingen om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van klanten in verschillende sectoren, waaronder telecommunicatie, aardobservatie, navigatie, astronomie, wetenschappelijk onderzoek en industrie.

Over AMOS

Al meer dan 40 jaar ontwerpt en bouwt AMOS oplossingen op het gebied van professionele astronomie, aardobservatie vanuit de ruimte en wetenschappelijke verkenning, testsystemen en optomechanische oplossingen voor laboratoria en de industrie. De belangrijkste verwezenlijkingen zijn professionele telescopen, optische instrumenten voor de ruimte, testapparatuur voor ruimtesensoren, thermische vacuümkamers, complexe optomechanische en zeer nauwkeurige mechanische apparatuur voor ondersteuning op de grond. Het bedrijf heeft vandaag de dag ongeveer 100 werknemers in dienst die zeer bedreven zijn in geavanceerde technologieën. Het bedrijf heeft een wereldwijde reputatie voor zijn professionele telescopen, zijn optiekproductiecapaciteiten en de prestaties van zijn optische systemen. Naast het grote klantenbestand in Europa, de Verenigde Staten, India en Chili blijft AMOS zijn activiteiten uitbreiden naar andere regio's zoals Turkije, om er maar een paar te noemen.

Bron: Aerospacelab

Kris Christiaens

Oprichter & beheerder van Belgium in Space.
Medebeheerder & hoofdredacteur van Spacepage.Ruimtevaart & sterrenkunde redacteur. Volg mij op Twitter: @KrisChristiaens