Foto: Aerospacelab

Aerospacelab heeft zijn recent gelanceerde satellieten met succes in gebruik genomen en verwerkt momenteel de gegevens van zijn VHR-satelliet (Very High Resolution). De Aerospacelab VHR-satelliet is ontworpen om beelden van het aardoppervlak vast te leggen op submeter-tot-pixelschaal en combineert gegevens uit het zichtbare spectrum. Aerospacelab lanceerde in totaal vier satellieten op de Tranporter-10 missie van SpaceX op 4 maart, waaronder drie RFS-satellieten (Radio Frequency Sensing) en één VHR-satelliet.

De RFS satellieten vliegen in formatie en scannen radiofrequenties in de 0.1-18Ghz frequenties terwijl ze de signaalbron geolokaliseren. Het verzamelen van satellietbeelden en radiofrequentiegegevens en de inzichten die de vier satellieten opleveren, kunnen waardevolle inzichten opleveren voor commerciële organisaties, instellingen en overheidsorganisaties. “Slechts een maand na de lancering heeft ons team elke satelliet snel in gebruik genomen”, zegt Tina Ghataore, CEO van Aerospacelab North America. “Onze tasking tools worden gebruikt om belangrijke use cases van klanten aan te pakken die operationele dienstverlening ondersteunen.”

Aerospacelab bouwt voort op een erfgoed van veelzijdige satellietplatforms op Technical Readiness Level 9 (TRL-9). De satellieten van Aerospacelab worden gebouwd met behulp van hun verticale inkoop van avionische subsystemen, integratie en testen, wat controle over de toeleveringsketen mogelijk maakt. Deze benadering van verticale integratie maakt de weg vrij voor geoptimaliseerde en kosteneffectieve toegang tot de ruimte.

Over Aerospacelab

Aerospacelab, opgericht in 2018, is een opkomende figuur in de ruimtevaartsector, met een opmerkelijke prestatie van 8 satellieten die met succes in een baan om de aarde zijn gebracht. We zijn trots op onze toewijding aan verticale integratie en TRL9-implementatie, wat onze toewijding aan het stimuleren van innovatie in de ruimtevaartindustrie stolt. Aerospacelab is strategisch gevestigd op verschillende locaties, waaronder de VS, en blijft vastberaden in zijn missie om baanbrekende oplossingen te leveren voor onze diverse klanten.

Bron: Aerospacelab

Kris Christiaens

Oprichter & beheerder van Belgium in Space.
Medebeheerder & hoofdredacteur van Spacepage.Ruimtevaart & sterrenkunde redacteur. Volg mij op Twitter: @KrisChristiaens