Logo Antwerp Space N.V.

De Belg Raymond Pieck is aangeduid als nieuwe General Manager van het Belgische ruimtevaartbedrijf Antwerp Space N.V. Als General Manager zal Raymond Pieck verslag uitbrengen aan de raad van bestuur en de dagelijkse leiding op zich nemen. Pieck is al meer dan twintig jaar werkzaam in de wereld van de satellietcommunicatie en heeft ervaring op vlak van systeemontwikkeling, product management director en CEO, .

Hij was één van de oprichters van Newtec America (Amerikaanse afdeling van Newtec) en daarnaast heeft Raymond Pieck ook uitgebreid ervaring in het leiden van projecten voor het Europese ruimtevaartagentschap ESA en de Europese Unie. Antwerp Space NV ging vroeger door het leven onder de naam Alenia Space Antwerp maar werd in 2010 een onderdeel van het Duitse bedrijf OHB. Het bedrijf, dat gevestigd is in Hoboken, heeft zich gespecialiseerd in grondstations voor de ontvangst van satellietdata, satelliettestsystemen, satellietcontroledata netwerken, breedband satellietnetwerken en het bedrijf bouwt zelf RF-apparatuur en geavanceerde modems voor grondstations van satellieten. Het Duitse moederbedrijf OHB sloot in januari 2010 een contract af ter waarde van 566 miljoen euro voor de bouw van de eerste veertien Galileo navigatiesatellieten. 

Kris Christiaens

Oprichter & beheerder van Belgium in Space.
Medebeheerder & hoofdredacteur van Spacepage.Ruimtevaart & sterrenkunde redacteur. Volg mij op Twitter: @KrisChristiaens