Logo SPACEBEL
Foto: SPACEBEL

Het is op 29 September 1988 dat SPACEBEL werd opgericht ter bevordering en ontwikkeling van de vaardigheden van België, en van het Waalse Gewest in het bijzonder, op het gebied van informatietechnologie voor de ruimtevaartindustrie. Uiteindelijke doelstelling van het nieuwe bedrijf: bijdragen tot een beter begrip van het heelal en de verbetering van het leven op aarde.

In een kwart eeuw, is de Belgische KMO uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers van de Europese ruimtevaartsector dankzij haar talrijke realisaties in verband met ruimte-infrastructuur (satellieten, draagraketten, orbitaal station) voor programma’s van het Europese Ruimtevaartagentschap (ESA) en het Franse Centre National d'Etudes Spatiales (CNES). SPACEBEL is eveneens actief op de markt van aardobservatie-toepassingen. Van meet af aan heeft de firma zich gestaag ontwikkeld qua vaardigheden en uitbreiding van haar oplossingen- en dienstenpakket om de verwachtingen van haar klanten in te lossen. Op basis van de verworven ervaring, heeft het bedrijf onlangs zijn internationale uitstraling versterkt met een nieuwe pijl op zijn boog: de ontwikkeling en marketing van kleine aardobservatiesatellieten.

Met fierheid en enthousiasme en meer dan 70 medewerkers verdeeld over 3 vestigingen (Luik, Hoeilaart, Toulouse), viert SPACEBEL zijn zilveren jubileum aan de vooravond van een veelbelovende toekomst...