Logo Antwerp Space

Het Belgische bedrijf Antwerp Space NV heeft met het Franse ruimtevaartbedrijf Thales Alenia Space France een belangrijk contract ondertekend voor het ontwerp en de realisatie van de Full Operational Capability (FOC) fase dat een onderdeel is binnen het Mission Data Dissemination Network van het Galileo navigatiesysteem. Thales Alenia Space France is hoofdcontractor in de implementatie van het Ground Mission Segment (GMS) binnen het Europese Galileo navigatiesysteem.

Het grondnetwerk is binnen het Galileo navigatiesysteem verantwoordelijk voor de verbinding van alle grondstations en controlecentra. Het contract heeft een waarde van 11 miljoen euro en zorgt binnen Antwerp Space voor werkgelegenheid tot maart 2015. Antwerp Space NV ging vroeger door het leven onder de naam Alenia Space Antwerp maar werd in 2010 een onderdeel van het Duitse bedrijf OHB. Het bedrijf, dat gevestigd is in Hoboken, heeft zich gespecialiseerd in grondstations voor de ontvangst van satellietdata, satelliettestsystemen, satellietcontroledata netwerken, breedband satellietnetwerken en het bedrijf bouwt zelf RF-apparatuur en geavanceerde modems voor grondstations van satellieten. Het Duitse moederbedrijf OHB sloot in januari 2010 een contract af ter waarde van 566 miljoen euro voor de bouw van de eerste veertien Galileo navigatiesatellieten.

Kris Christiaens

Oprichter & beheerder van Belgium in Space.
Medebeheerder & hoofdredacteur van Spacepage.Ruimtevaart & sterrenkunde redacteur. Volg mij op Twitter: @KrisChristiaens