De Belgische ruimtevaarder Frank De Winne.
Foto: ESA

In mei 2009 zal de Belgische ruimtevaarder Frank De Winne voor een tweede maal de ruimte in gaan. Dit maal zal onze landgenoot gedurende zes maanden lang werken en leven in het ISS ruimtestation en tijdens zijn verblijf zal hij tal van Europese en internationale experimenten en demonstraties moeten uitvoeren. Ter voorbereiding van deze langdurige Europese bemande ruimtemissie lanceert het Europese ruimtevaartagentschap ESA een wedstrijd waaruit de naam zal gekozen worden voor deze langdurige missie. De gekozen naam zal de officiële Europese naam zijn voor deze ruimtemissie en de winnaar zal als geschenk zijn logo ingelijst krijgen dat zal gesigneerd worden door Europese ruimtevaarders. Het winnende voorstel zal in november 2008 bekend gemaakt worden op de ESA website samen met de naam van winnaar.

In de naam die de ESA zal kiezen moeten drie belangrijke onderdelen in terug te vinden zijn:

- Europe verkent de ruimte.
- Europa heeft zijn eigen ruimtelabo genaamd Columbus.
- Van uit een baan om de aarde lijkt onze aarde blauw van al het water.

Enkel inwoners uit de ESA lidstaten mogen deelnemen aan deze wedstrijd en de voorstellen moeten voor 15 oktober ingediend worden op onderstaand emailadres. Wanneer een voorstel opgestuurd wordt moet er als titel “'Mission Name Competition” vermeld worden en tevens moet er in het Engels ook een tekst aan toegevoegd worden waarom u deze naam gekozen heeft. De ESA vraagt ook of deelnemers met voorstellen hun persoonlijke gegevens in de mail kunnen vermelden en bijlagen mogen niet groter zijn dan 3 MB. ESA medewerkers of werknemers mogen aan deze wedstrijd niet deelnemen en deelnemers onder de 18 jaar moeten een schriftelijke toelating van hun ouders toevoegen aan hun inzending.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Veel succes!

Kris Christiaens

Oprichter & beheerder van Belgium in Space.
Medebeheerder & hoofdredacteur van Spacepage.Ruimtevaart & sterrenkunde redacteur. Volg mij op Twitter: @KrisChristiaens