dinsdag, 13 maart 2012 01:50

Thales Alania Space ETCA sluit nieuw contract af met OHB System

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Artistieke impressie van Europese Galileo navigatiesatellieten in een baan om de Aarde Artistieke impressie van Europese Galileo navigatiesatellieten in een baan om de Aarde Foto: ESA

Thales Alenia Space ETCA in Charleroi heeft van het Duitse bedrijf OHB System een contract ontvangen voor de levering van acht belangrijke elektronische onderdelen voor de laatste acht Europese Galileo navigatiesatellieten. Deze bestelling komt bovenop het contract dat eerder al afgesloten werd met OHB System waarin stond dat Thales Alenia Space ETCA de Power & Distribution Conditioning Unit (PCDU) onderdelen mocht leveren voor de eerste veertien Galileo kunstmanen.

Beide contracten maken deel uit van de Fully Operational Capability (FOC) fase van het Galileo navigatieprogramma. De Power Conditioning and Distribution Units zijn het elektronische hart van elke Galileo satelliet en voorzien alle gevoelige onderdelen en instrumenten aan boord van de kunstmanen van de juiste energie die opgewekt wordt door zonnepanelen. Dit nieuwe contract betekent voor Thales Alenia Space ETCA in Charleroi maar liefst 30 000 werkuren en verstevigt opnieuw de positie van het bedrijf als Europese marktleider in de productie van Power Conditioning and Distribution Units. Voor de vier In Orbit Validation (IOV) satellieten uit het Galileo programma bouwde Thales Alenia Space ETCA ook al belangrijke onderdelen waardoor de satellieten kunnen communiceren met vluchtleiders op Aarde. Thales Alenia Space ETCA is in België de grootste leverancier van elektronische onderdelen voor satellieten en raketten. Het bedrijf biedt werk aan bijna 600 mensen en is onderdeel van het Europese ruimtevaartbedrijf Thales Alania Space.

Gelezen: 2533 keer Laatst aangepast op donderdag, 25 oktober 2012 12:57
Kris Christiaens

Oprichter & beheerder van Belgium in Space.
Medebeheerder & hoofdredacteur van Spacepage.
Ruimtevaart & sterrenkunde redacteur.

Volg mij op Twitter: @KrisChristiaens

Belgische ruimtemissies

Waar is PROBA V?

Waar is PROBA V

PROBA 2 beelden

Sociale netwerken

Waar is PROBA 1?

De locate van de PROBA 1 satelliet op dit ogenblik