De stad Sint-Truiden

Frank De Winne heeft op 31 maart 2010 in Sint-Truiden een tentoonstelling geopend waar 700 foto's te zien zijn van zijn tweede ruimtemissie. Tijdens de langdurige ruimtemissie van Frank De Winne in 2009 maakten de zes bewoners van het internationaal ruimtestation ISS meer dan 200 000 foto's. Daarvan koos het Europese ruimtevaartagentschap ESA 2 400 foto's waarna 700 geselecteerd werden voor deze unieke tentoonstelling. Deze tentoonstelling vind plaats in Sint-Truiden aangezien Frank De Winne hier een belangrijk deel van zijn opleiding had er tot voor enkele jaren inwoner was van de Limburgse stad.

In aanwezigheid van burgemeester Ludwig Vandenhove verklaarde de Belgische ruimtevaarder de tentoonstelling voor geopend waarna hij uitgebreid de tijd nam om tal van vragen te beantwoorden die gesteld werden door het aanwezige publiek. De ruimtevaarder maakte van de gelegenheid ook gebruik om de twee boeken 'Mijn Countdown' en 'Het ruimtedagboek van Frank De Winne' te promoten die geschreven werden door de echtgenote van De Winne en enkele journalisten. De foto-exhibitie loopt nog tot 31 oktober en is elk weekend en op feestdagen gratis te bezoeken van 14 uur tot 17 uur in het Historisch Centrum Luchtmachtbasis Brustem.

Kris Christiaens

Oprichter & beheerder van Belgium in Space.
Medebeheerder & hoofdredacteur van Spacepage.Ruimtevaart & sterrenkunde redacteur. Volg mij op Twitter: @KrisChristiaens