Foto: ESA

In het kader van zijn activiteiten als ESA BIC Flanders organiseert Innotek, in samenwerking met iMinds en Septentrio en met de steun van ViA, voor Vlaanderen de ESNC 2014 Flanders Challenge. De ESNC 2014 (European Satellite Navigation Competition) is een wedstrijd die in 2014 voor de elfde maal wordt georganiseerd. Vlaanderen doet voor de tweede maal mee, na een zeer succesvolle start vorig jaar.

ESNC is op zoek naar diensten, producten en zakelijke innovaties die satellietnavigatie gebruiken in het dagelijks leven. Via een centrale website http://www.galileo-masters.eu/ - waarop iedere regio zijn pagina heeft – kunnen individuen, bedrijven, onderzoekers en onderwijsinstellingen projectideeën indienen. Per regio worden er regionale prijzen uitgereikt: geldprijzen, maar ook business incubatie, business coaching, patent consultancy, technische ondersteuning, toegang tot testfaciliteiten, ontwikkeling van prototypen, publiciteit, marketing ondersteuning en nog veel meer. De regionale winnaars dingen mee naar de globale award “de Galileo Master 2014” ter waarde van € 20.000. Bovendien zijn er talrijke bijkomende prijzen te winnen die uitgereikt worden door toonaangevende bedrijven of organisaties zoals het Europees GNSS (Global Navigation Satellite System) Agentschap en het ESA.

Voor meer informatie kan u terecht bij Erik Degroof, via e-mail of telefonisch (014 / 570 574).

Kris Christiaens

Oprichter & beheerder van Belgium in Space.
Medebeheerder & hoofdredacteur van Spacepage.Ruimtevaart & sterrenkunde redacteur. Volg mij op Twitter: @KrisChristiaens