Logo Space Week 2012
Foto: Euro Space Society

Van 24 tot en met 28 september 2012 nodigt de Belgische astronaut en Burggraaf Dirk Frimout, als voorzitter van de Euro Space Society, de voltallige crew uit van de STS-45 Space Shuttle missie om in België deel te nemen aan conferenties en debatten in het kader van het 'Space Week 2012' evenement. Dirk Frimout maakte in 1992 deel uit van de STS-45 ruimtemissie en verbleef toen acht dagen in een baan om de Aarde aan boord van het Amerikaanse ruimteveer Atlantis.

Om de twintigste verjaardag van de STS-45 missie te vieren, zakken alle crewleden af naar België waaronder de toenmalig gezagvoerder van de missie en de huidige NASA-directeur Charles Bolden. Het unieke Space Week 2012 evenement zal plaatsvinden in verschillende wetenschappelijke instituten en universiteiten zoals het Planetarium van de Koninklijke Sterrenwacht in Brussel, de Université Libre de Bruxelles, de Vrije Universiteit Brussel, de Université de Liège en Technopolis met als doel om jongeren te motiveren voor wetenschappelijke en technische studies. Het programma van de Space Week 2012 is niet enkel ambitieus maar het is ook een getrouwe weerspiegeling van wat er allemaal leeft in België op vlak van ruimtevaart. 
Meer info: http://www.spaceweek2012.com/

Kris Christiaens

Oprichter & beheerder van Belgium in Space.
Medebeheerder & hoofdredacteur van Spacepage.Ruimtevaart & sterrenkunde redacteur. Volg mij op Twitter: @KrisChristiaens