Op zaterdag 8 november 2014 gaat op de campus sterre van de UGent, Krijgslaan 281, gebouw S9 op de eerste verdieping de ATM dag Der Lage Landen door (Amateur Telescope Making Dag). Dit evenement bestaat uit een hele dag vol lezingen over telescopen en zelfbouw in het bijzonder. Zo zullen er een veertigtal telescopen, monteringen, volgplatforms worden tentoongesteld. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom!

Tijdens de ATM dag Der Lage Landen zal ondermeer een 48,2 cm en 26 kilo zware Newtonspiegel, geslepen door een voormalig directeur van de Vaticaanse sterrenwacht Castel Gandolfo, te zien zijn. Daarnaast zullen bezoekers ook de historische 30 cm Maksutov uit de eerste volkssterrenwacht in de Lage Landen, Simon Stevin Sterrenwacht (straks Sterrenwacht Tivoli), kunnen aanschouwen. AST-Astromarket zal op dit evenement met een kleine infostand aanwezig zijn en deze zal twee kwaliteitsoculairen verloten onder de aanwezigen alsook een DVD van Damian Peach. De organisatie achter de ATM dag Der Lage Landen doen er ook nog drie boekjes bovenop: Thieme's Sterrenboek, Thieme's sterrenfotoboek en Sterrenkunde voor iedereen. Alledrie gesigneerd door de auteur van deze boeken: Bruno Ernst. Ook het voorwoord voor de ATM dag Der Lage Landen dag is door Bruno Ernst geschreven. De ATM dag Der Lage Landen start om 10u00 en eindigt om 17u30. Toegang tot de ATM dag Der Lage Landen is gratis en iedereen is van harte welkom! Gelieve wel in te schrijven via dit emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kris Christiaens

Oprichter & beheerder van Belgium in Space.
Medebeheerder & hoofdredacteur van Spacepage.Ruimtevaart & sterrenkunde redacteur. Volg mij op Twitter: @KrisChristiaens