Véronique Dehant tijdens een interview aan de RTBF
Foto: RTBF

Véronique Dehant, wetenschappelijk onderzoeker bij de Koninklijke Sterrenwacht van België, werd op 13 november 2014 uitgeroepen tot Doctor Honoris Causa van het “Observatoire de Paris”. Deze Belgische wetenschapster werkt aan de Koninklijke Sterrenwacht van België, waar zij verantwoordelijk is voor de operationele directie “Referentiesystemen en Planetologie”. Ze is ook Buitengewoon Hoogleraar aan de Université Catholique de Louvain.

Véronique Dehant was, of is, betrokken als Principal Investigator (PI) of Co- Principal Investigator (Co-PI) of co-onderzoeker (co-I) in verschillende ruimte-experimenten van “radioscience” in het kader van planetengeodesie en fysica van het inwendige van de aardse planeten. Ze is sinds 2010 lid van de Koninklijke Academie van België (Klasse der Wetenschappen) en werd bekroond met diverse prijzen, waaronder de Descartes-prijs van de Europese Unie. Ze nam ook talrijke internationale verantwoordelijkheden op voorzittersniveau op zich, zoals President van de sectie "Geodesie" van de American Geophysical Union. Dehant is ook auteur van meer dan 415 publicaties, waaronder 150 publicaties met “referee”, en van meer dan 900 mondelinge of posterpresentaties (november 2014).

Bron: Koninklijke Sterrenwacht van België

Kris Christiaens

Oprichter & beheerder van Belgium in Space.
Medebeheerder & hoofdredacteur van Spacepage.Ruimtevaart & sterrenkunde redacteur. Volg mij op Twitter: @KrisChristiaens