Logo Euro Space Center

Naar aanleiding van de lancering van het seizoen 2014, heeft het Euro Space Center in samenwerking met het Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie twee nieuwe tentoonstellingen opgezet. Klik op 'Lees meer' voor meer informatie over deze twee nieuwe tentoonstellingen.

Rosetta: Ontmoeting met een komeet!

De Rosetta sonde is nu al 10 jaar op weg naar de dieptes van de ruimte, op zoek naar onze oorsprong. Begin januari werd de sonde wakker gemaakt. Haar ontmoeting met de Churyumov-Gerasimenko komeet is voorzien voor November 2014. De Europese Ruimtevaartorganisatie ESA ligt aan de basis van dit project. Wat zijn zijn doelstellingen? Wat zijn de risico’s en gevolgen?

Earth Challenge: Avontuur op menselijke schaal

Deze tentoonstelling komt terug op het ULM parcours tussen Sydney en Brussel die nieuwspresentator en journalist Michel de Maegd samen met zes andere piloten heeft afgelegd. Leidraad: een inventaris opstellen van onze planeet! Éen duidelijke vaststelling: De dreiging van klimaatverandering woog nog nooit zwaarder op de mensheid. Dankzij het DOAS systeem heeft het team onderweg gasconcentraties kunnen opmeten in onze atmosfeer.

Website Euro Space Center: http://www.eurospacecenter.be/esc/index.php/nl/

 

Kris Christiaens

Oprichter & beheerder van Belgium in Space.
Medebeheerder & hoofdredacteur van Spacepage.Ruimtevaart & sterrenkunde redacteur. Volg mij op Twitter: @KrisChristiaens