Sir Richard Branson
Foto: AirportJournals.com

Heeft de man nog een introductie nodig? Sir Richard Branson bouwde een wereldimperium uit met de Virgin Group, een innoverende speler in sectoren zoals telecommunicatie, spoorverkeer, luchtvaart, gezondheid en wellness, ontspanning en nog vele andere. Virgin Galactic is ’s werelds eerste commerciële ruimtevaartorganisatie en staat bekend als “het grootste avontuur van alle”. Ook klimaatverandering en duurzaam ondernemen zijn hot topics die Sir Richard Branson niet koud laten. En laat dat nu juist onze insteek zijn: hoe kan Vlaanderen blijven groeien, ondernemen en vernieuwen op een duurzame manier?

Laat u dus inspireren door deze ondernemer, wereldreiziger en vernieuwer bij uitstek! Maak live mee hoe hij in dialoog gaat met ondernemende persoonlijkheden van eigen bodem en met dé wereldautoriteit inzake klimaat, Rajenda Pachauri. Over zijn Galactic-project gaat hij in discussie met onze landgenoot en astronaut Frank De Winne.

VITO, de Vlaamse onderzoeksorganisatie die duurzame innovatie in het bedrijfsleven en daarbuiten ondersteunt en stimuleert, biedt u deze belevenis aan, samen met haar Indische partnerorganisatie TERI. Het is het lanceringsevent van de meerdaagse i-SUP-conferentie in Antwerpen.

Programma

Tijdens een twee uur durend spektakel in de Stadsschouwburg in Antwerpen zal Sir Richard Branson ondernemersdynamiek koppelen aan duurzame ontwikkeling, twee facetten die een absolute voorwaarde zijn voor “groei”. De energieproblematiek zal daarin een centrale rol vervullen, met specifieke aandacht voor de ongekende mogelijkheden van diepe geothermie in Vlaanderen : “diepe geothermie als duurzaam alternatief voor shale gas”. Over klimaatverandering en de wereldwijde gevolgen daarvan discussieert Sir Richard Branson met dé autoriteit inzake klimaat: Rajendra Pachauri, Nobelprijswinnaar en voorzitter van het IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) van de UN.

Hoe Sir Richard Branson zijn wereldimperium gestalte gaf en verder uitbouwt, de initiatieven, de risico’s die hij nam, vormen dan weer een nieuwe aanzet om initiatief en ondernemerschap kleur te geven. Uiteraard komt ook Virgin Galactic aan bod en dit in aanwezigheid van astronaut Frank De Winne. Virgin Galactic is ’s werelds eerste commerciële ruimtevaartorganisatie en is bekend als “het grootste avontuur van alle”.

Dit programma is een première en uniek voor België. Het wordt u gebracht in twee delen van ieder één uur, met ertussen een pauze van een half uur.

Info

  • Tijdstip: maandag 1 september 2014
  • Deuren om 19:00 uur aanvang programma om 19:30 uur, einde om 22:00 uur
  • Locatie Stadsschouwburg Antwerpen, Theaterplein

Deze unieke avond is het startevent van de 4de Internationale Conferentie “i-SUP” met als leitmotief “Industry & Innovative Sustainable Production – Growth & Sustainability” www.i-sup2014.org
Het event is toegankelijk voor iedereen met een geldig toegangsbewijs.
De deelnameprijs voor dit event bedraagt 39,- € of 49,- € naar gelang de plaats in de Stadsschouwburg (prijzen inclusief btw, exclusief administratie- en handlingkosten).
Aankoop en afhandeling van tickets gebeurt via sherpa.be. Voor bedrijven en organisaties is er een “corporate-formule”.

Website & tickets: http://branson.vito.be/index.html

Kris Christiaens

Oprichter & beheerder van Belgium in Space.
Medebeheerder & hoofdredacteur van Spacepage.Ruimtevaart & sterrenkunde redacteur. Volg mij op Twitter: @KrisChristiaens