Het Planetarium van Brussel.
Foto: Wikipedia

Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de ruimtevlucht van Joeri Gagarin nodigen het Planetarium van Brussel, Federaal Wetenschapsbeleid, B.USOC en de organisatoren van de 'Belgian Yuri’s night' u op donderdag 21 april 2011 vriendelijk uit voor een unieke ontmoeting met ESA astronaut Frank De Winne. Op 12 april 1961 werd de capsule Vostok 1 gelanceerd met aan boord de kosmonaut Joeri Gagarin, de eerste mens ooit die in de ruimte gevlogen heeft. Om de 50ste verjaardag van deze eerst bemande ruimtevlucht te vieren, zal ESA astronaut Frank De Winne aanwezig zijn in het Planetarium om zijn ervaringen als astronaut aan boord van het Internationale Ruimtestation te delen met het grote publiek.

Op 12 april 1961 werd de capsule Vostok 1 gelanceerd met aan boord de cosmonaut Joeri Gagarin, de eerste mens ooit die in de ruimte gevlogen heeft. Om de 50ste verjaardag van deze eerst bemande ruimtevlucht te vieren, zal ESA astronaut Frank De Winne aanwezig zijn in het Planetarium om zijn ervaringen als astronaut aan boord van het Internationale Ruimtestation ISS te delen met het grote publiek. Dit uitzonderlijke evenement is gratis en voor iedereen toegankelijk. Inschrijven is verplicht en kan enkel via onze website www.planetarium.be. Daar kan u eveneens een vraag invullen die u graag aan Frank De Winne zou stellen.

Verloop van de avond:

  • 16.00 - 16.15 u.: Ontvangst van het publiek in het Planetarium
  • 16.15 - 17.00 u.: Lezing van Frank De Winne in de planetariumkoepel
  • 17.00 - 17.30 u.: Drink en einde van het evenement

Doorlopend kan u in het auditorium een video bekijken over de eerste ruimtevlucht van Frank De Winne in 2002 (Engels gesproken met ondertitels).

Opgelet! het aantal plaatsen is beperkt tot 350. Reserveer dus tijdig!

Ook naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de vlucht van Joeri Gagarin, stelt het Planetarium een speciale full dome voorstelling 'Dawn of the Space Age' voor. (v.a. 6 jaar, Duur: 50 min, Toegangsprijs: € 6,00 volwassenen - € 5,00 kinderen).
Deze voorstelling kan u uitzonderlijk komen bekijken:

  • Speciale nocturne op dinsdag 12 april om 21 u.
  • Alle dagen van 13 tot en met 25 april 2011 om 15 u. (geen reservatie nodig).

Meer info op www.planetarium.be of telefonisch: 02 474 70 50

Kris Christiaens

Oprichter & beheerder van Belgium in Space.
Medebeheerder & hoofdredacteur van Spacepage.Ruimtevaart & sterrenkunde redacteur. Volg mij op Twitter: @KrisChristiaens