Foto: SpaceBillboard

De handgeschreven kerstkaartjes met gezellige kersttaferelen worden de laatste jaren steeds vaker vervangen door kaartjes die online verstuurd worden. Maar zelfs deze moderne manier om je wensen te verspreiden, klinkt voorbijgestreefd vergeleken met de nieuwste trend. Voortaan is het namelijk mogelijk om je kerstwensen letterlijk de wereld rond te laten gaan. De website spacebillboard.com laat mensen toe om hun kerstwensen aan boord van een satelliet de ruimte in te sturen. Dit initiatief kadert in het Belgische SpaceBillboard project, waarbij jonge onderzoekers van de KU Leuven budget verzamelen om ruimtevaartonderzoek van studenten te ondersteunen.

De vredeswensen aan boord van de satelliet zullen, net als de kerstman maar dan vijftien keer sneller, de wereld rond gaan en over alle delen van de Aarde vliegen. De boodschappen blijven jaren in de ruimte en zullen daarna spectaculair opbranden in de atmosfeer. De boodschappers krijgen ook elk een gepersonaliseerde kaart en e-card met hun wensen om naar hun geliefden te sturen. De opbrengst van dit project gaat naar ruimtevaartonderzoek van studenten van de KU Leuven.

Wat krijg je?

We lanceren jouw Kerstwensen in de ruimte als deel van ons billboard. Op die manier blijven je wensen in een baan rond de Aarde voor jaren en gaan ze elke dag vijftien keer de wereld rond! En natuurlijk tonen we ze ook op deze website: http://spacebillboard.com/
Uiteraard ontvang je ook een echte Kerstkaart. Of meer precies, krijg je van ons het ontwerp van je gepersonaliseerde Kerstkaart die je zelf kan printen en naar zoveel mensen kan zenden als je zelf wilt. Zend je je Kerstkaarten liever elektronisch? Je krijgt ook je eigen gepersonaliseerde e-card!

Hoeveel kost het?

Slechts €1/karakter van je Kerstwensen!

Overtuigd?

Bestel dan nu je Kerstkaart via deze website: http://spacebillboard.com

Kris Christiaens

Oprichter & beheerder van Belgium in Space.
Medebeheerder & hoofdredacteur van Spacepage.Ruimtevaart & sterrenkunde redacteur. Volg mij op Twitter: @KrisChristiaens