ESA's Education Office is op zoek naar 28 getalenteerde en gemotiveerde universiteitsstudenten met een technische of natuurkundige achtergrond om deel te nemen aan de Concurrent Engineering Workshop van ESA Academy. Dat is een vijfdaagse workshop die van 16 tot 20 september 2024 wordt gehouden in ESA Academy's Training and Learning Facility in ESEC-Galaxia, België.
Deze workshop laat studenten kennismaken met de praktijk van concurrent engineering tijdens het ontwerpen van een missie. In tegenstelling tot traditionele ontwerpmethoden worden bij concurrent engineering alle subsystemen tegelijkertijd ontworpen. Dit is een veel efficiëntere manier van werken, maar komt met zijn eigen unieke uitdaging: oplossingen in het ene gebied die van invloed kunnen zijn op het ontwerp van een ander subsysteem moeten direct worden geïdentificeerd en gecommuniceerd tussen de teams. Hoewel Concurrent Engineering in eerste instantie een complexer proces is, zorgt het er in feite voor dat afwijkingen in het ontwerp eerder worden geïdentificeerd - en verholpen - waardoor de totale ontwerptijd wordt verkort.
De belangrijkste Concurrent Design Facility (CDF) van ESA bevindt zich in het technologiecentrum van ESA (ESTEC) in Nederland. In het kader van het ESA Academy programma heeft ESA echter een soortgelijke faciliteit ontwikkeld, exclusief voor onderwijsdoeleinden, die zich bevindt in ESA's European Space Security and Education Centre (ESEC)-Galaxia in Transinne, België. De toegang tot deze faciliteit tijdens de workshop vormt een aanvulling op wat studenten op de universiteit leren door hen vertrouwd te maken met de concurrent engineering-benadering voor het ontwerpen van een missie. Tijdens de workshop zullen studenten lezingen bijwonen over Concurrent Engineering en in teams werken om Concurrent Engineering toe te passen op hun missieontwerp.
Inhoud workshop
Onder begeleiding van systeemingenieurs van ESA leren de studenten over concurrent engineering en de voordelen ervan, waarbij ze uit de eerste hand ervaring opdoen met de Concurrent Model-based Engineering Tool (COMET) en ontwerpdrivers identificeren. Om het meeste uit deze ervaring te halen, zullen de geselecteerde studenten een COMET tutorial volgen, zodat ze de week voor de workshop vertrouwd raken met de tool. De studenten krijgen de vereisten en beperkingen van de missie en gebruiken vervolgens concurrent engineering om een missieontwerp te maken. Voor het eerst worden ook kosten engineering principes geïntegreerd in de agenda van de workshop. Deelnemers worden uitgenodigd om ze in de praktijk toe te passen, zodat ze de kosten van hun projecten kunnen berekenen.
De studenten worden op basis van hun achtergrond ingedeeld in groepen:
- Structuren en Mechanismen
- Configuratie
- Vermogen
- Thermisch
- Baanregelsystemen (AOCS)
- Voortstuwing
- Trajectanalyse
- Communicatie en gegevensverwerking
- Grondsegment
Binnen hun subsysteem creëren de leerlingen een concept om hun gegeven missie te bereiken en moeten ze hun project budgetteren. Ze zullen verschillende iteraties doen van alle subsystemen en hun werk evalueren en presenteren.
Wie kan zich inschrijven?
Om deel te nemen moeten studenten op het moment van aanmelding voldoen aan de volgende toelatingscriteria:
- minimaal 18 jaar oud zijn. ESA Academy en relevante partners zullen alleen aanvragen beoordelen van studenten die geen of beperkte beroepservaring hebben in relevante wetenschappelijke, technische of andere ruimtegerelateerde onderwerpen
- staatsburger zijn van een ESA-lidstaat, Canada, Letland, Litouwen, Slowakije of Slovenië
- ingeschreven zijn als 3e of 4e jaars bachelor-, master- of PhD-student aan een universiteit op het moment van de workshop (niet afstuderen voor de workshop)
- een technische richting of natuurkunde studeren.
Geselecteerde studenten moeten de hele 4,5-daagse workshop bij ESEC bijwonen. Ze worden gesponsord door ESA voor accommodatie en maaltijden, en maximaal 300 euro voor de reis naar België.
ESA streeft naar diversiteit en het creëren van een inclusieve professionele omgeving. Daarom verwelkomen we voorstellen en sollicitaties van alle in aanmerking komende kandidaten, ongeacht geslacht, seksuele geaardheid, etniciteit, geloof, leeftijd, handicap of andere kenmerken. De ESA Academy moedigt inclusiviteit binnen haar programma's en binnen de deelnemende teams sterk aan, wat bijdraagt aan de verrijking van ons programma. Waar mogelijk proberen we tegemoet te komen aan personen met een handicap door de nodige ondersteuning te bieden, digitaal of op de locatie van de training. Als je vragen of specifieke behoeften hebt, kun je contact opnemen met
Hoe inschrijven?
- Vul het sollicitatieformulier in; https://educationforms.esa.int/tlp/cew_24-concurrent-engineering-workshop-2024-student-application-form/
- Selecteer de gewenste disciplines;
- Upload een motivatiebrief (PDF, maximaal 1 pagina, geen afbeeldingen);
- Upload een CV (Europass formaat, PDF, maximaal 2 pagina's, geen afbeeldingen);
- Upload een formele aanbevelingsbrief (PDF, maximaal 1 pagina, inclusief handtekening, geen afbeeldingen) van een universiteitsprofessor of academische supervisor van de huidige universiteit (als het niet mogelijk is om de aanbevelingsbrief van je referent te ontvangen, vraag hem dan om voor de deadline van de sollicitatie een aanbevelingsmail te sturen naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ); - Upload een kopie van je cijferlijst van de twee voorgaande semesters of, als deze niet beschikbaar is, van het vorige academische jaar (PDF).
Alle antwoorden en documenten moeten in het Engels zijn (Transcript of Grades kan worden ingediend in de taal van de gastuniversiteit, als het Engels niet beschikbaar is).
De deadline voor aanvragen is 8 juli 2024, 23:59 CET!
Bron: ESA