woensdag, 04 februari 2015 18:36

Liefde in de sterren geschreven

Geschreven door Tjorven Delabie
Beoordeel dit item
(3 stemmen)
Liefde in de sterren geschreven

Valentijnsdag, die speciale dag om je liefde aan die ene speciale persoon te verklaren breidt zijn invloed opnieuw uit. Vanaf nu reikt de Valentijnsfeer tot in de sterren, want SchrijfHetInDeSterren.be stelt een unieke manier voor om je liefde te tonen. Ze zullen Valentijnboodschappen van koppels overal ter wereld lanceren in de ruimte.

Liefde met kosmische afmetingen

Op Valentijnsdag worden wereldwijd miljoenen kaartjes met liefdesboodschappen uitgewisseld. Maar elk jaar opnieuw is het voor velen een grote uitdaging om een origineel cadeau te vinden voor hun geliefde. De mensen achter SchrijfHetInDeSterren.be moeten dat gevoel kennen, want zij bieden romantische zielen een nooit eerder geziene kans om hun liefde te verklaren. Op hun website (http://schrijfhetindesterren.be), kunnen mensen hun liefde voor de hele wereld delen.

Liefde geschreven in de sterren

De Valentijnboodschappen die op SchrijfHetInDeSterren.be ingevoerd worden zullen in de ruimte gebracht worden aan boord van een satelliet. Eens de Valentijnsboodschappen hun baan bereikt hebben zullen ze elke 90 minuten de wereld rond gaan en uiteindelijk over elk deel van de Aarde vliegen. “Dit is de eerste keer dat je letterlijk je liefde in de sterren kan schrijven.”, zegt mede-oprichter van SchrijfHetInDeSterren.be, Maarten Decat. “Het is een fantastische manier om je eeuwig durende liefde te verklaren, want de boodschappen zullen jaren in de ruimte en op onze website blijven.” De lancering van de boodschappen is momenteel voorzien in het eerste kwartaal van 2016, vanaf de lanceerbasis van Alcântara in Brazilië.

Een vallende ster

Na een aantal jaar zal de satelliet met de boodschappen terugkeren in de atmosfeer en opbranden. Volgens Maarten Decat: “Op het einde zullen de boodschappen veranderen in een mooie vallende ster, een romantischer einde kunnen we ons niet inbeelden.”

Goede oude romantiek

Een Valentijnsboodschap in de ruimte betekent niet dat je de goeie oude romantiek die gepaard gaat met het geven van een kaartje zult moeten missen. De Valentijnsboodschappen worden namelijk ook geplaatst op een zelf te printen kaartje. Op SchrijfHetInDeSterren.be staan vijf unieke kaartjesdesigns om aan die ene unieke persoon te geven.

Over SchrijfHetInDeSterren.be

SchrijfHetInDeSterren.be is het initiatief van drie Doctoraatsstudenten van de KU Leuven. Ze hebben SchrijfHetInDeSterren.be gestart als onderdeel van een groter project genaamd SpaceBillboard, een crowdfunding project dat ruimtevaartonderzoek wil steunen door het eerste reclamepaneel ooit in de ruimte te lanceren. Bedrijven en mensen van over heel de wereld kunnen hun logo of boodschap de ruimte in lanceren. SpaceBillboard staat aan het voorfront van innovatieve technologie die het leven op Aarde wil verbeteren, en SchrijfHetInDeSterren.be voegt er wat romantiek aan toe.

Bezoek onze website op: www.schrijfhetindesterren.be

Gelezen: 3429 keer Laatst aangepast op woensdag, 04 februari 2015 18:46

Belgische ruimtemissies

Waar is PROBA V?

Waar is PROBA V

PROBA 2 beelden

Sociale netwerken

Waar is PROBA 1?

De locate van de PROBA 1 satelliet op dit ogenblik